Farebné spektrum sklenenej krásy

pozvanka_krystal

Srdečne Vás pozývame na vernisáž výstavy Farebné spektrum sklenenej krásy, ktorá sa uskutoční 3. februára 2012 o 17:00   na poschodí trebišovského kaštieľa

 

 

pozvanka_krystal

(Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove – tlačová správa) Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva širokú verejnosť na vernisáž výstavy „Farebné spektrum sklenenej krásy“, ktorá sa uskutoční dňa 3. februára 201217:00 hod. na poschodí trebišovského kaštieľa a potrvá do 10.4.2012.

Stovky rokov je Slovenský a Český krištáľ synonymom krásy a dokonalého remeselného spracovania. Krištáľové lustre sa stali vyhľadávaným tovarom už na počiatku 18 storočia. Európsky monarchovia si nimi od nepamäti skrášľujú svoje paláce. Keď sa povie Swarovski -  Slovo Swarovski sa stalo synonymom pre bižutériu a šperky tej najvyššej kvality. Krištále Swarovski dobyli celý svet. Milujú ich nielen celebrity, ale aj každý s dobrým vkusom a zmyslom pre krásu. A čo je to krištáľ?  Krištáľ môže byť dvojakého pôvodu. V prírode sa vyskytuje minerál – horský krištáľ. Je priesvitný, bezfarebný, veľmi tvrdý a čistý. Priemyselnou výrobou sa získava krištáľ, ktorý sa ďalej spracúva, a z ktorého vznikajú šperky a bižutéria. Krištále Swarovski sú precízne vybrúsené, neuveriteľne jasné a majú neobvykle vysoký obsah oxidu olovnatého, dôsledkom čoho je ich neobyčajná žiarivosť a výnimočná krása.

Veríme, že Vás táto výstava zaujme a srdečne Vás všetkých pozývame.

                                                                                                                           Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove

Kto je Online

Práve tu je 9 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com