Dr. Dóbus György - Môj rodný dom

  • Kde: Malá výstavná sieň trebišovského múzea
  • Kedy: 26.1.2012 - 26.2.2012

dobus_2012-58

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Slávnosti svetla“
(Vlastivedné múzeum v Trebišove – tlačová správa) Vlastivedné múzeum v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva širokú verejnosť na podujatie „Slávnosti svetla“, ktoré sa uskutoční  dňa 4. novembra 2011 v čase od 09:00 – 18:00 hod. v priestoroch trebišovského kaštieľa.
Účastníci tohto podujatia budú svedkami ožitia tradície masiek, svetla a tekvíc tak, ako ich nepoznajú a rozprávok prepojených  s tradíciou a poznaním starého slovanského sviatku.
Prines svetlo a tma zmizne sama od seba. (Erazmus Rotterdamský)
Ak si návštevníci budú chcieť aj zasúťažiť, môžu skupinovo vytvoriť   zaujímavo vyrezávanú "svietiacu" dyňu, či iné kreatívne svetlo, ktoré so sebou prinesú do múzea. Víťazná skupina bude odmenená skupinovou vstupenkou na zaujímavé podujatie podľa vlastného výberu v roku 2012.
Podujatie „Slávnosti svetla“ sa pripravuje v spolupráci s Občianskym združením „Priatelia múzy“ z Michaloviec.
Skupinové návštevy je nutné ohlásiť vopred telefonicky. Určite sa zapojte a rozsvietime spolu kaštieľ. Srdečne Vás všetkých pozývame.
Vaše Vlastivedné múzeum
Kontakt: Vlastivedné múzeum
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel. : 056/6722234
e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
web: www.muzeumtv.sk

 

 

(Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove – tlačová správa) Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, usporiadalo dňa 26. 1. 2012 o 17:00 hod. v priestoroch malej výstavnej siene trebišovského kaštieľa vernisáž výstavy „Dr. Dóbus György - Môj rodný dom Trebišov“.

Dr. Dóbus György sa narodil 22. augusta 1968 v Trebišove, v kaštieli grófa Júliusa Andrášiho. Jeho druhé meno Alexander mu dali jeho rodičia po Alexandrovi Dubčekovi, ako náznak rešpektu k demokracii. V roku 1991 získal doktorský titul na univerzite v Ľvove na Ukrajine, kde po ukončení štúdia určitú dobu pracoval na chirurgickej klinike. Od roku 1993 pracuje ako chirurg v Maďarsku. V súčasnosti pracuje v nemocnici Satu – Bereg. Svoj voľný čas venuje okrem svojich troch detí aj maľovaniu. Mal niekoľko samostatných výstav v Maďarsku a jeho práce je možné vidieť i  v niekoľkých európskych krajinách v súkromných galériách a múzeách a  v  súkromných vlastníctvach v Amerike. V roku 2012 plánuje autor ďalšie samostatné výstavy okrem Slovenska aj v Čechách, Rumunsku, na Ukrajine, v Nemecku a Maďarsku. Jeho tvorbu môžete vzhliadnuť i na internete na webovej stránke: http://dobusgyorgy.blog.hu.

Výstavu tohto pôvodom slovenského maliara si budete môcť  pozrieť v trebišovskom múzeu do 26. februára 2012.


Srdečne Vás všetkých pozývame.


                                                             Vaše Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove

 

 

 

Foto: Jozef Danko

 

 

Kto je Online

Práve tu je 5 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com