Vytlačiť

Astronomický krúžok 2018/2019

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
útvar astronómie, Trebišov

Astronomický krúžok 2018/2019

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, útvar astronómie, každoročne otvára astronomický krúžok pre deti základných škôl vo veku od 9 do 15 rokov. Členovia krúžku sa stretávajú počas školského roka raz týždenne, piatok, v popoludňajších hodinách.

Náplň krúžkovej činnosti:

V priebehu roka sa jednoduchou formou zoznámia so základmi astronómie a príbuzných vied, naučia sa orientovať na oblohe, pracovať s astronomickými prístrojmi a hvezdárskymi mapami. Budú mať prístup k zaujímavým astronomickým publikáciám a vyskúšajú si prácu s hvezdárskymi ďalekohľadmi pri pozorovaní večernej oblohy. Pre členov krúžkov sú pripravené aj multimediálne prednášky na zaujímavé témy, ktoré vedie vedúci krúžku. V rámci prednášky krúžkari majú možnosť klásť rôzne otázky, na ktoré sa spolu všetci snažia nájsť odpoveď. Svoje vedomosti si môžu overiť v krátkych testoch a zábavných vedomostných hrách.

Taktiež budú mať možnosť zúčastniť sa pozorovania maxima meteorického roja Perzeidy, exkurzie do planetária a prestížnej astronomickej súťaže celoslovenského charakteru „Čo vieš o hviezdach?" a rôznych zaujímavých podujatí organizovaných útvarom astronómie

Ak sa chceš stať mladým hvezdárom – astronómom, neváhaj a prihlás sa

Členstvo v klube je bezplatné.

Prvé stretnutie sa uskutoční v piatok 21.9.2018 o 14.00 hod, na útvare astronómie v Múzeu a Kultúrnom centre južného Zemplína v Trebišove (areál múzea, pri jazdiarni).

Prihlásiť sa však môžeš aj počas školského roka

Prihlásiť sa môžete osobne v Múzeu a Kultúrnom centre južného Zemplína v Trebišove – útvare astronómie, (areál múzea, pri jazdiarni), alebo na t.č. 0902 627 882, e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. , Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. , Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

 astronomicky kruzok 2018

Kto je Online

Práve tu je 2 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com