Pozvánka na výstavu pod názvom Forma ako taká

Múzeum a kultúrne centrum južného Zemplína, zariadenie Košického samosprávneho kraja sprístupňuje od 9. decembra 2018 výstavu pod názvom Forma ako taká. Je to výstava módnych návrhárok z Maďarska Inez Banyai a Anity Csuba.

Inez Banyai (1975)
textilná výtvarníčka módna návrhárka

Po ukončení strednej školy pokračovala v rokoch 1997-1999 v štúdiu na strednej odbornej škole, kde ukončila odbor textilná výtvarníčka a asistentka módneho návrhára. V roku 2008 ukončila umeleckú univerzitu Mohol-Nagy Művészeti Egyelem v odbore textilná výtvarníčka a módna návrhárka. Počas štúdii získala štipendium na London College of Fashion a rok strávila na jednej z najlepších škôl pre módnych návrhárov dámskych šiat. Túto školu navštevovali, medzi inými, aj známe osobnosti sveta módy ako Jimmy Choo, Alex Wek alebo Patrick Cox.

V roku 2006 získala so svojím tímom zvláštne ocenenie Lindströn Award v Helsinkách, o rok neskôr zase ocennie Brtitish Council na spoločnom workshope British Council a univerzity Moholy-Nagy Művészeti Egyetem.
V roku 2009 získala štipendium Lászlóa Moholy-Nagy za dizajn, ktorú usporadúvala Maďarská Dizajnérska Rada.

Anita Csuba (1978)
Módna návrhárka a učiteľka
Študovala na Strednej odbornej škole odievania. V rokoch 2000-2005 navštevovala univerzitu umenia Moholy-Nagy Művészeti Egyelem v odbore návrhár. V rokoch 2001-2006 študovala aj odbor pedagóg vizuálneho prostredia. Počas štúdií rok 2004 strávila na univerzite London College of Fashion.

Od roku 2005 učí módne návrhárstvo v meste Békéscsaba. V tom istom roku sa prvýkrát zúčastnila výstavy väčšieho rozmeru v Műcsarnokban, následne v Ponton Galérií (Budapešť) na výstavách Trendy v bývaní a Dizajnu , Škola zmyslov – Performance módy (spoločne aj so študentmi ). Ďalej sa so svojimi prácami zúčastnila módnej prehliadky Maďarského kultúrneho inštitútu v Bukurešti a v roku 2009 v Múzeu priemyselného umenia na podujatí Craft&Desing.

Vystavovala na výstave s názvon Pentatónia – súčasne maďarské odievanie, na podujatí Díva(t)bemutató – Pentatónia és Gombold újra! Az Operánál a Pentatónia – zväz maďarských umelcov a návrhárov priemyselného umenia – výstava súčasného odievania v Palzzo Morando v Miláne.

 

pozvanka vystava forma ako taka

 

Kto je Online

Práve tu je 3 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com