Pozvánka na výstavu Veroniky Tóthovej

Priestor na prezentáciu svojich diel tento krát dostala neprofesionálna výtvarníčka Veronika Tóthová z Vechca, okres Vranov nad Topľou. Galéria trebišovského múzea je priestorom, kde sa môžu realizovať a prezentovať všetci nadšenci výtvarného umenia nielen regiónu, ale i zo zahraničia. Je miestom odovzdávania myšlienok, krásy a pocitov, miestom oddychu, kde aspoň na chvíľu zabudneme na každodenné starosti a povinnosti.

Narodila sa v roku 1956 v Čemernom, okres Vranov nad Topľou. Vzťah k ručných prácam sa u nej prejavil pomerne skoro. Už ako 5 ročná dostala na Vianoce výšivku, ktorú v ten večer aj vyšila. 9 ročná už háčkovala, uháčkovala malú dečku, ktorú jej mama uchováva dodnes. Vyučila sa ako dámska krajčírka. Počas rokov svojej mladosti vždy niečo tvorila. Vychovala 3 deti, pre ktoré šila a plietla. Keď deti vyrástli začala sa venovať maľovaniu obrazov, ktoré ju zaujalo už v mladšom veku. Olejomaľbe sa venuje od roku 2006. Svoje ručné práce a obrazy vystavovala vo Vranove nad Topľou, vo Svidníku a v Trebišove (2018).
Venuje sa aj plsteniu, háčkovaniu, zdobeniu kraslíc, paličkovaniu, maľovaniu na hodváb. Akékoľvek ručné práce ju nadchnú a nie sú pre ňu tabu. Sú súčasťou jej každodenného života a relaxom.

Veronika Tóthová je výtvarníčkou – amatérkou. Slovo amatér pochádza z francúzštiny, zo slova milovať, milovník (ľamateur, amour, aimez). Práve takouto nadšenou milovníčkou umenia je energická pani Veronika. Neočakáva pocty a uznania, tvorí len tak pre vlastné potešenie.
Návštevníci výstavy môžu vidieť 66 diel, ktoré naznačujú prierez celou tvorbou tejto neprofesionálnej umelkyne.

plagat Veronika Tothova

 

Kto je Online

Práve tu je 2 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com