Vianoce v múzeu 2019

Múzeum a Kultúrne centrum Južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje podujatie s názvom Vianoce v múzeu v Jazdiarni trebišovského kaštieľa. Podujatie sa uskutoční 15. decembra 2019 so začiatkom o 14.00 hodine v Jazdiarni v trebišovskom kaštieli.

Vianoce sú tie najkrajšie sviatky v roku, kedy sa celá rodina a blízki stretávajú pri štedrovečernom stole, trávia spolu krásne a nezabudnuteľné chvíle. Samotným vianočným sviatkom predchádza predvianočné obdobie v trvaní štyroch týždňov, kedy sa postupne rozhoria štyri sviečky na adventnom venci. Vianoce dnes vnímame ako sviatky pokoja, mieru a hojnosti. K symbolom Vianoc nielen na Slovensku, ale aj vo svete patrí vyzdobený vianočný stromček a pod ním darčeky pre blízkych a mnoho ďalších zvykov a obyčají predvianočného a vianočného obdobia. Práve tie chceme návštevníkom priblížiť počas pripravovaného podujatia v kaštieli v Trebišove, a spoločne sa tak naladiť na vianočnú atmosféru.

V rámci sprievodného programu sa návštevníkom predstaví folklórna skupina Vidumaňec z Kuzmíc so zvykoslovným pásmom Vinčujem, Vinčujem. Počas celého popoludnia bude v priestoroch kaštieľa prebiehať vianočný jarmok. Atmosféru Vianoc doplní tiež adrássyovská kapustnica, bobaľky a andrássyovské varené víno. Návštevníci si môžu prezrieť aj jednotliví expozície kaštieľa počas komentovaných prehliadok s lektorkami.

Cena vstupného je 2.50€. V cene vstupného je aj ochutnávka tradičného vianočného jedla.

Kontaktné osoby:

Mgr. Emília Vítková
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
Email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tel: +421 911 700 060

Gabriela Cibáková
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
Email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tel: 0907 999 195

pozvanka vianoce v muzeu 2019

 

Kto je Online

Práve tu je 6 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com