Múdro sporiť a rozumne míňať

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja Vás srdečne pozýva na interaktívnu výstavu venovanú finančnej gramotnosti pre deti, ktorá bude sprístupnená od 1.10.2019 do konca augusta 2020 v čase od 07.30 do 15.30 hod. každý pracovný deň a v nedeľu od 14.00 do 18.00 hod.

Chceli by ste aby Vaše dieťa ovládalo všetko potrebné o financiách?

Tak práve pre Vás je táto interaktívna výstava, ktorá je venovaná finančnej gramotnosti a financiám. V rámci výstavy sa deti hravou formou dozvedia ako a prečo vznikli peniaze, čo sú úver a hypotéka. Za pomoci interaktívnych hier, modelov, špeciálneho bankomatu a multimediálneho obsahu sa naučia dôležitú vec a to múdro sporiť a rozumne míňať.

Výstava je vhodná ako pre rodiny s deťmi, tak aj pre skupiny a celé triedy. Koncepcia výstavy sa opiera o oblasť matematiky a o prácu s informáciami v rámci primárneho a nižšieho stredného vzdelávania. Výstava je vhodná aj pre deti predprimárneho vzdelávania, nakoľko sa dá finančné vzdelávanie realizovať už od útleho veku dieťaťa.

Obsahovo je členená do šiestich oblastí, kde sa deti prostredníctvom konkrétnych rukolapných skúseností so skutočnými situáciami oboznamujú so základnými otázkami z oblasti financií. V rámci aktivít sú využívané interaktívne objekty a rolové hry. Dôraz je kladený na zážitkové učenie sa.

Tešíme sa na Vašu návštevu.

Kontaktná osoba: Lukáš Rozman
Kontakty: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
0905 212 621

mudro sporit

 

Kto je Online

Práve tu je 5 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com