Dni európského kultúrneho dedičstva – Život šľachty na trebišovskom panstve

Múzeum a Kultúrne centrum Južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje podujatie s názvom Život šľachty na trebišovskom panstve 30.septembra o 10:00 a 13:00 hodiny v areáli kaštieľa.

Cieľom podujatia je priblížiť žiakom a študentom z Trebišova šľachtické rody trebišovského kaštieľa. Komentovanou prehliadkou oboznámiť ich s historickými objektmi (koniareň, jazdiareň, dobová kuchyňa) v areáli andrássyovského kaštieľa, francúzskou záhradou a Parkom grófa Júliusa Andrássyho.

Organizátorom podujatia je kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove.

Dni európskeho kultúrneho dedičstva (DEKD) sú podujatím, ktoré vzniklo v roku 1985 z iniciatívy Rady Európy. Od roku 1999 je spoluorganizované Európskou úniou. Koná sa v 50 štátoch Európy, ktoré podpísali Európsky kultúrny dohovor. Slovenská republika sa pripojila k usporiadateľom DEKD v roku 1993. Cieľom je zvyšovať záujem a povedomie o európske kultúrne dedičstvo sprístupnením zvyčajne neprístupných pamiatok, prezentáciu bežne prístupných pamiatok „v inom svetle", organizáciu seminárov, prednášok, výstav, turistických aktivít, súťaží a hier súvisiacich s historickým prostredím a jeho hodnotami.

Dni európskeho kultúrneho dedičstva si v septembri pripomínajú takmer všetky kultúrne zariadenia Košického samosprávneho kraja. Viac informácií nájdete aj na:

https://web.vucke.sk/images/sk/kompetencie/kultura/aktuality/prave-teraz-kultura-kosickom-kraji/dni-europskeho-kulturneho-dedicstva-2020.pdf 


Kontaktná osoba: Kvetoslava Porhinčáková
Email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

 

plagat minulost vzdelava

 

Kto je Online

Práve tu je 11 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com