Medzinárodný deň múzeí

tv_mdm

Srdečne Vás pozývame na podujatie "Medzinárodný deň múzeí", ktoré sa uskutoční 18.mája 2012 v čase od 09:30  do 13:00 hod.  pred trebišovským kaštieľom.

 

 

tv_mdm

(Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove – tlačová správa) Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva všetkých milovníkov kultúry a dobrej zábavy na podujatie „Medzinárodný deň múzeí“, ktoré sa uskutoční dňa 18. mája 2012 v čase od 09:30 do 13:00 hod. pred trebišovským kaštieľom.

Ako každý rok, aj tento rok budú tradične sprevádzať toto podujatie rozličné zaujímavé  aktivity ako sú napr.: Ukážka tradičných ľudových remesiel: plisovanie sukní, pletenie lana, kováčstvo, hrnčiarstvo, tkáčstvo; kreslenie a vymaľovávanie obrázkov, maľovanie na chodník, maľovanie na tvár, Bábkové divadlo – „AUCASSIN A NICOLETTA“, prehliadka areálu múzea na koči s poníkmi, súťaž „Hľadanie strateného pokladu grófa Andrássycho“, súťaž „Najlepšia lektorka/lektor“, určovanie črepov.Vstup na toto podujatie je voľný.

Srdečne Vás všetkých pozývame.

Vaše Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove

 

Kontakt: Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove

        M. R. Štefánika 257/65

        075 01 Trebišov

Tel. : 056/6722234

e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

        Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

web: www.muzeumtv.sk

 

 

 


 

Trebišovski pisanki
23. ročník súťažnej výstavy v zdobení veľkonočných kraslíc
(Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove – tlačová správa) Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva širokú verejnosť na vernisáž výstavy „Trebišovski pisanki“, ktorá sa uskutoční 9. marca 2012 o 16,00 hod. vo výstavných priestoroch DVORANA v trebišovskom kaštieli.
Ako každý rok, aj tento rok pripravuje múzeum pre svojich priaznivcov a návštevníkov, tradičnú výstavu kraslíc. Tento rok je to v poradí už 23. ročník tejto súťažnej výstavy a zúčastní sa na ho 57 maliarok a maliarov z okresov: Trebišov, Michalovce, Košice, Košice – okolie, Gelnica, Vranov nad Topľou, Humenné, Snina, Medzilaborce, Prešov, Bardejov, Stropkov, Poprad, Nitra, Senica, Banská Bystrica, Příbram (Česká republika). Z techník prevláda vyškrabovanie, reliéfne zdobenie voskom, odrôtovanie, vosková batika, zdobenie zlatými detailmi, prelamovanie, oblepovanie prámikmi, oblepovanie slamou, oblepovanie korálikmi, oblepovanie glitrami, zdobenie farbami, farbenie cibuľovými šupkami, oblepovanie bavlnkou, oblepovanie semienkami, obväzovanie rastlinami, oblepovanie textíliami, obháčkovanie, zdobenie tušom, kombinovaná technika, opaličkovanie, leptanie kyselinou, oblepovanie farebným papierom, zdobenie miniatúrami z modulitu, decoupage a patina. Táto tradičná výstava je už tradične spojená aj s predajom kraslíc a a výrobkov z pravého včelieho vosku.
Návštevníci sa budú môcť pokochať jedinečnou krásou týchto skvostov  do                29.apríla 2012.
Srdečne Vás všetkých pozývame
Vaše Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove

Kto je Online

Práve tu je 3 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com