Terakotová armáda v Košickom kraji - predĺženie do 30.4.2021

Múzeum a Kultúrne centrum Južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje expozíciu, za ktorou cestujú tisíce ľudí do Číny. Ôsmy div sveta sa po úspešnej výstave v Poprade a Lučenci presúva do Košického kraja. Výstava bude od 2. októbra 2020 až do 30. apríla 2021 denne sprístupnená návštevníkom v múzeu v Trebišove.

terakotova armada predlzenie 30042021 

Na výstave v trebišovskom múzeu, ktorá sa uskutoční pod záštitou Košického samosprávneho kraja, sa návštevníci môžu dozvedieť o živote prvého čínskeho cisára. Detailne si tiež budú môcť pozrieť prepracované sochy hlinených vojakov a koňov v životnej veľkosti, ktoré boli dovezené priamo z oblasti Si-anu v Číne. Výstava ukáže verejnosti úžasný pohľad do hrobky prvého čínskeho cisára, ktorý dokázal zjednotiť Čínu a ukončil tak obdobie chaosu medzi všetkými čínskymi štátmi. Jeho terakotová armáda sa označuje ako ôsmy div sveta a pri jej objavení v roku 1974 sa našlo viac ako 8 tisíc bojovníkov. „Terakotová armáda je skutočným svetovým unikátom, som preto rád, že táto výstava zavíta aj do nášho kraja. Na výstavu do Trebišova prichádza niekoľko desiatok certifikovaných kópií vojakov. Každá socha váži 150 až 180 kilogramov a kone dokonca viac ako 600 kilogramov. Terakotová armáda patrí k desiatim najvýznamnejším archeologickým nálezom 20. storočia. Návštevníci trebišovského múzea sa preto rozhodne majú na čo tešiť," informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Návštevníci sa môžu prísť pozrieť na výstavu každý deň okrem pondelka, podľa upravených otváracích hodín múzea. Cena základného vstupného je 5 eur. Študenti, dôchodcovia a ZŤP zaplatia 2,50 eur a rodinné vstupné je 10 eur (2 dospelí a 3 deti, max. do 15 rokov). Na pokladni si záujemcovia môžu zakúpiť aj suveníry s čínskou tematikou terakotových vojakov.

„Sme hrdí, že takáto unikátna výstava sa bude poslednýkrát na Slovensku vystavovať práve u nás. Výstava terakotovej armády je veľmi rozsiahla a rozprestiera sa v celej prízemnej časti múzea. Návštevníci si majú možnosť pozrieť v kinosále film o príbehu terakotovej armády a pokračovať ďalej obdivovaním sôch v životnej veľkosti. Ich jedinečnosť Vám zoberie dych," vyjadrila sa Beáta Kereštanová, riaditeľka trebišovského múzea.

Organizátorom podujatia je Košický samosprávny kraj, Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove a spoločnosť GOVIN GROUP.


Kontaktná osoba:

Ing. Mgr. Mária Čatyová
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
Email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. 
Viac informácií o podujatí nájdete na internetovej adrese: www.muzeumtv.sk a na www.terakotova-armada.sk 

terakotova armada pozvanka

 

terakotova armada v Trebisove - otvaracie hodiny a vstupne

Kto je Online

Práve tu je 8 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com