Noc múzeí a galérií na Južnom Zemplíne

Múzeum a Kultúrne centrum Južného Zemplína, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Vás srdečne pozýva na podujatie Noc múzeí a galérií 2021. Aktivity na Južnom Zemplíne sa v súvislosti s touto medzinárodnou iniciatívou budú konať nielen v online priestore, ale aj priamo v trebišovskom kaštieli. Podujatie sa uskutoční v sobotu 15. 5. 2021.

Keďže ešte stále platia pandemické opatrenia, základom podujatia bude video zverejnené na Facebookovom profile – Múzeum Trebišov o 19:00 hodine. Múzeum v ňom ukáže prierez svojich expozícií. Návštevníci si budú môcť vychutnať atmosféru kaštieľa pohodlne z priestoru vlastnej obývačky.

Vďaka Noci múzeí a galérií bude sprístupnená aj unikátna výstava Terakotová armáda, ktorá bude tentokrát pre verejnosť otvorená až do 20-tej hodiny, teda o 2 hodiny dlhšie ako zvyčajne.
Cena základného vstupného je 5 eur. Študenti, dôchodcovia a ZŤP zaplatia 2,50 eur a rodinné vstupné je 10 eur (2 dospelí a 3 deti, max. do 15 rokov). V pokladni si záujemcovia môžu zakúpiť aj suveníry s čínskou tematikou terakotových vojakov.

Tento ročník Noci múzeí a galérií sa koná pod záštitou pani prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej.

Organizátorom podujatia je Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove a Košický samosprávny kraj. Tešíme sa na Vašu návštevu.

Kontaktná osoba: Mgr. Mária Čatyová
Emialova adresa: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

 

pozvanka noc muzei 2021 

 

https://www.lexikon.sk/noc-muzei-a-galerii-nielen-v-online-podobe-a-pod-zastitou-hlavy-statu/

Kto je Online

Práve tu je 7 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com