Vytlačiť

Vyhodnotenie kraj. a celosl. kola súťaže - čo vieš o hviezdach? 2021

Úspechy našich mladých nadšencov astronómie

na krajskom a celoslovenskom kole vedomostnej súťaže

„ČO VIEŠ O HVIEZDACH?"

Túto súťaž každoročne vyhlasuje Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove. Je určená pre členov astronomických krúžkov a záujemcov o astronómiu od 4. ročníka ZŠ po 4. ročník stredných škôl a gymnázií na Slovensku.

Náš okres už zopár rokov úspešne reprezentujú mladí nadšenci astronómie na tejto celoslovenskej vedomostnej súťaži, ktorej história trvá už 31 rokov.

Ani tento rok sa nevyhli obmedzeniam činnosti mnohé organizácie z dôvodu pandémie COVID-19. To však nebolo prekážkou, aby sa dňa 6. mája 2021 uskutočnilo krajské a zároveň aj celoslovenské kolo vedomostnej súťaže „Čo vieš o hviezdach?". Súťaž bola realizovaná on-line formou. Vypracovaním obsahovej časti a hodnotiteľom súťaže bola Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove. Náš okres reprezentovalo 9 súťažiacich - víťazi okresného kola, ktoré sa tak tiež konalo on-line. Súťažiaci riešili slepú mapku a astronomické príklady a to vo všetkých vekových kategóriách. Ceny pre víťazov okresného kola, ktorými do súťaže prispeli Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína a Slovenský hydrometeorologický ústav boli odovzdávané priebežne po uvoľnení pandemických opatrení.

Teší nás, že aj v tomto ročníku dosiahli naši súťažiaci veľmi pekné umiestnenia na krajskom kole ako aj výborné 3. miesto na celoslovenskom kole.

Mená a poradie súťažiacich v krajskom kole sú uvedené v tomto PDF súbore

Mená a poradie súťažiacich v celoslovenskom sú uvedené v tomto PDF súbore

Výsledkovú listinu si môžete pozrieť na tomto odkaze:

http://www.suh.sk/organizujeme/sutaze/co-vies-o-hviezdach

Kto je Online

Práve tu je 7 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com