100 rokov futbalu

Srdečne Vás pozývame na vernisáž výstavy "100 rokov futbalu", ktorá sa uskutoční dňa 9.8 2012 o 17:00 hod. vo výstavných priestoroch EMELET na poschodí trebišovského kaštieľa

tv_futbal

Výstavu k stému výročiu počiatkov futbalu v Trebišove pripravilo Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína. Vo výstavnom priestore Emelet budú sprístupnené archívne a fotografické dokumenty od dvadsiatych rokov minulého storočia až po súčasnosť. Na výstave budú prezentované fotografie, ale aj ďalšie memorabilia, ktoré pripomínajú tú-ktorú futbalovú osobnosť.

Výstava bude zameraná najmä na osobnosti trebišovského futbalu, ale aj na futbalové legendy československého či európskeho futbalu, ktoré si zahrali na našom trávniku za iné kluby či reprezentáciu. Na výstave majú svoje miesto i tréneri, rozhodcovia, funkcionári, novinári a fanúšikovia futbalu. Z takmer 70 prezentovaných osobností možno spomenúť tieto futbalové autority: J. Baluch, A. Comisso, M. Čech, S. Čech, M. Ďurišin, J. Jakim, L. Jurkemik, M. Košara, P. Kretovič, A. Mantič, A. a V. Martinček, J. Novák, J. Olejár, J. Pivarník, J. Šalamon, L. Wagner, J. Adamec, V. Fischer, J. Čapkovič, M. Komanický, E. Magda, Ľ. Micheľ, G. Princ, J. Strausz, J. Štibrányi, J. Vengloš.

Autorom výstavy Futbal 100 je PhDr. Ján Chovanec, PhD. Výstava bude slávnostne otvorená vo štvrtok 9. augusta 2012 o 17.00 h. v kaštieli. Súčasťou slávnostného otvorenia budú aj ďalšie dve výstavy z Múzea telesnej kultúry v Bratislave – S mikrofónom za športom a Olympijské hry v znamení osmiček.

Výstava potrvá do 23. septembra 2012.

Srdečne Vás všetkých pozývame.

Kto je Online

Práve tu je 4 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com