Pozvánka na výstavu Výtvarné spektrum 2022

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, realizuje výstavu Výtvarné spektrum 2022. Predstaví sa na nej 13 autorov s 39 výtvarnými prácami. Najlepšie práce budú reprezentovať okres Trebišov na krajskej súťaži Výtvarné spektrum 2022. Vernisáž výstavy sa uskutoční 9. marca 2022 o 16.00 hod. v priestoroch Koniarne Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína v Trebišove. Výtvarné diela si návštevníci budú môcť pozrieť do 18. marca 2022.

Výtvarné spektrum je postupová súťaž neprofesionálnej výtvarnej tvorby, určená pre mládež a dospelých okresu Trebišov. Poslaním tejto regionálnej súťaže je podporovať rozvoj neprofesionálnej výtvarnej tvorby v celej jej žánrovej rozmanitosti – v kresbe, grafike, maľbe, priestorovej, úžitkovej a digitálnej tvorbe a v prácach intermediálneho charakteru, prezentovať a konfrontovať súčasnú neprofesionálnu tvorbu, vyhľadávať a podporovať nové výrazné talenty z radov mládeže a dospelých.

Realizácia súťaže je výsledkom dlhoročnej spolupráce trebišovského múzea a Kultúrneho centra Medzibodrožia a Použia v Kráľovskom Chlmci. Tieto dve zariadenia Košického samosprávneho kraja ju organizujú od roku 2008 s. Výstavy sa striedavo realizujú v Kráľovskom Chlmci a v Trebišove.

Organizátori: Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, Kultúrne centrum Medzibodrožia a Použia v Kráľovskom Chlmci.

Kontaktná osoba: Mgr. Emília Vítková
Emailová adresa: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. 

 

plagat vytvarne spektrum 2022

Kto je Online

Práve tu je 4 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com