Vytlačiť

Astronomický tábor v maďarskom Sátoraljaújhely 2014

Tábor organizuje Maďarsko-slovenská dvojjazyčná národnostná ZŠ a internát v Sátoraljaújhely. Tohto roku sme v rámci cezhraničnej spolupráce po tretikrát navštívili detský astronomický tábor v Sátoraljaújhely v Maďarsku.

Na základe oslovenia riaditeľky národnostnej školy internátnej Júlie Kuczikovej sme sa dohodli na príprave programu pre účastníkov tábora na 24. júna 2014. Tábor sa konal priamo v priestoroch školy v Sátoraljaújhely.

Účastníci tábora si zasúťažili na zábavnom kvíze z astronómie, logických úlohách a napokon sme spoločne vytvorili papierové modely slnečných hodín a pohybujúceho sa kozmonauta. Po celý čas sa počasie vonku nechcelo umúdriť, takže pozorovanie Slnka ani hviezdnej oblohy neprichádzalo do úvahy, ale mali sme pripravený náhradný program tvorený prednáškami a besedami o kozmických letoch a slnečnej sústave a tiež športové hry, pri ktorých si deti vyskúšali hádzanie saturnových prstencov na tyč, triafanie meteoritmi (loptičiky) do koša a impakty asteroidmi do cudzej planéty (kolky) .

Kto je Online

Práve tu je 7 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com