Vytlačiť

Naši reprezentanti dosiahli vynikajúce výsledky v celoslov.kole súťaže "Čo vieš o hviezdach"

Dvaja členovia astronomických krúžkov, Ján Plavnický a Jakub Popovič,  reprezentovali náš okres na celoslovenskom kole vedomostnej súťaže z astronómie Čo vieš o hviezdach?

Finále 24. ročníka tejto súťaže, ktoré organizovala Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove, sa uskutočnilo v dňoch  11. – 13. júna 2014 v Nitre, v priestoroch Univerzity Konštantína-filozofa.

Každoročne sa žiaci a študenti z nášho okresu zapájajú do tejto súťaže a dosahujú veľmi dobré výsledky na krajských kolách. V tomto roku však prekvapili súťažiaci z 1. kategórie, keď Ján Plavnický obsadil 1. miesto na krajskom kole  a Jakub Popovič 3. miesto a tým si zabezpečili postup na celoslovenské kolo, ktorého sa aj zúčastnili.

Súťaž oproti krajským kolám bola oveľa náročnejšia. Žiaci riešili písomné úlohy a príklady, slepú mapku oblohy a test z histórie astronómie. Na záver  to bolo ústne kolo. 

Príkladná príprava, snaha a vôľa Janíka a Jakuba pred celoslovenským kolom priniesla ovocie v podobe cenných umiestnení.

V silnej konkurencii 22 mladých hvezdárov z celého Slovenska sa Ján Plavnický zo ZŠ M. R. Štefánika v Trebišove umiestnil na 3. mieste a Jakub Popovič zo ZŠ Obchodná 5 v Sečovciach na 8. mieste.
     
Obidvom súťažiacim srdečne blahoželáme. Zároveň im ďakujeme za úspešnú reprezentáciu astronomického krúžku pri Múzeu a Kultúrnom centre južného Zemplína v Trebišove, útvaru astronómie, ich školy a okresu.

janko plavnicky

Obr. Janko Plavnický, prvý zľava

Kto je Online

Práve tu je 25 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com