Absolventský koncert Istvána Spišáka

  • Kde: Výstavný priestor GALÉRIA na poschodí trebišovského kaštieľa
  • Kedy: 23.6.2013  o 16:00 hod.


abs.koncert_2013 -06

 

Absolventský koncert Talentu Novej Európy – Istvána Spišáka

/Múzeum a kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove – tlačová správa/


Múzeum a kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove usporiadalo 23. júna 2013 o 16.00 hodine v priestoroch Galérie kaštieľa, absolventský koncert Istvána Spišáka, držiteľa titulu „Talent Novej Európy 2013“, ktorý mu udelila Stredoeurópska nadácia. Koncert bol súčasťou podujatia Noc hudby.
István Spišák sa narodil 7. 1. 1995 v Rožňave. Toho času však bývajúci v Ladmovciach. Hudbe sa venuje od útleho detstva, ovláda hru na klavíri, zobcovej flaute, ale najviac mu učaroval klarinet. Tento nástroj sa mu zapáčil natoľko, že by sa chcel stať profesionálnym klarinetistom. Už počas štúdií na ZŠ a ZUŠ v Strede nad Bodrogom sa často zúčastňoval súťaží a prehliadok v hre na hudobných nástrojoch a po 7. ročníku ZŠ sa dostal do prípravného ročníka Konzervatória v Budapešti
V súčasnosti je čerstvým absolventom Konzervatória Bélu Bartóka v Budapešti. S dychovým orchestrom školy sa v týchto dňoch chystajú na medzinárodnú súťaž. V roku. 2012 bol členom medzinárodného mládežníckeho orchestra, s ktorým absolvoval koncerty v Rumunsku, Maďarsku i Taliansku.
Počas svojho koncertu sa v trebišovskom múzeu predstavil skladbami od svetoznámych autorov: Kovácsa Bélu, Johanna Sebastiana Bacha, Isaaca Albeniza, Karla Stamitza a Petra Iľjiča Čajkovského. Na klavíri ho doprevádzala jeho matka Mária Spišaková, učiteľka ZUŠ v Kráľovskom Chlmci.
Hodnotný umelecký a hudobný zážitok si diváci vychutnali s pohárom chutnej tokajskej lipovinky.

 

 

Kto je Online

Práve tu je 11 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com