Gazdovska večera u trebišovskim kaštiľu

Gazdovskavecera

/Tlačová správa/ Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja prichádza so zaujímavou akciou určenou pre všetkých vyznávačov regionálnych tradícií a milovníkov kulinárskeho umenia starých gazdov. V priestoroch vínnej pivnice Andrássyho kaštieľa sa uskutoční Gazdovská večera s degustáciou tokajského vína. Príjemné posedenie v spoločnosti dobrého vínka, jedla starých materí a milých ľudí ponúkne možnosť strávenia spoločných chvíľ na vzácnom historickom mieste.

Gazdovská večera bude pozostávať z troch chodov. Počas predjedla si účastníci pochutia na domácom chlebe, pomletých oškvarkoch, ktoré budú poliate bravčovou masťou s cibuľkou. Hlavným jedlom budú pečené bravčové rebierka s hrubou lokšou. Pečené buchty ako dezert doplnia posledné prázdne miesto v žalúdku prítomných. Každý zúčastnený ochutná z troch základných odrôd vín, furmintu, lipoviny a muškátu.


Na gazdovsku večeru v trebišovskim kaštiľu si treba lístky vopred zarezervovať do 12. mája 2014 v Turistickom informačnom centre, sídliacom na prízemí kaštieľa. Cena lístka je 10 €.

Po večeri ponúka naše múzeum svoju novú kultúrnu službu. Je ňou zážitková jazda po kaštieľnom parku na prepravníku, ťahanom historickým traktorom. Jazda presne na takom traktore, aký používali kedysi starí gazdovia. Povoziť sa môžete len za 1,50 €. 

 
Kontakt: 
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel. :  056/6722234
e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript., Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
web: www.muzeumtv.sk

Kto je Online

Práve tu je 4 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com