Noc múzeí: Kde bolo, tam bolo...

kdebolotambolo

 

Tlačová správa

Noc múzeí

Pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí pripravilo aj naše Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja jedinečnú možnosť navštíviť do polnoci tajomný historický kaštieľ. O tom, že v múzeu nie sú len nehybné exponáty, ale „že to tam žije“, návštevníka presvedčíme práve počas podujatia Noc múzeí, ktoré sa v našich Andrássyovských priestoroch uskutoční 16. mája 2014 so začiatkom o 20.00 hodine.

Vyhľadávate netradičné zážitky?

Radi by ste sa prešli rozprávkovou krajinou s milým príbehom alebo si vyberiete strašidelnú predstavu o duchoch, ktorá sa rázom môže zmeniť na skutočnosť?

Nebojíte sa kultúry, histórie ani tmy a prekvapení? To všetko u nás nájdete, stačí prekročiť bránu nášho nočného múzea...

Noc múzeí sa bude niesť rozprávkovým Kde bolo, tam bolo... alebo, Čo sa stane, keď múzeum v noci ožije. V piatok večer ostanú dvere trebišovského múzea otvorené, aby umožnili netradičnú a tajuplnú prehliadku pivničnej vinohradníckej expozície, chodieb a výstavných priestorov, trochu inak. Popri tom sa všetci prítomní zúčastnia bohatého programu. Rozprávkové, možno aj trochu strašidelné povesti a príbehy zinscenujú ochotníci z OZ Priatelia múzy.

Malých i tých väčších milovníkov histórie, ale i ľudí, ktorí do múzea zavítajú len sviatočne, čaká noc plná prekvapení, rozprávkových príbehov, legiend a duchov, ktorí ožijú len, keď sa zotmie a to iba pod rúškom tajomstva. Na tomto ročníku Noci múzeí sa prvýkrát odprezentujú práce z vopred realizovanej detskej tvorivej dielne (6.5.). Výstava prác detských rúk: Na krídlach motýľov do rozprávky. Detičky sa potešia aj maľovaním na tvár a premenou na vybrané rozprávkové postavičky, zvieratká, či ovocníčkov.

Tajomstvá vám odhalíme aj pozorovaním hviezdnej oblohy astronomickým teleskopom v areáli múzea pri jazdiarni. Najmladší návštevníci získajú pri vstupe sladké prekvapenie a dospelí budú mať v cene vstupenky pohár chutného vínka. Celým kaštieľom budú znieť tóny piesní namixovaných DJ Rasťom Jílekom.

Málokedy môže takto verejnosť preniknúť do tajov „múzejnej kuchyne“. Práve na podujatí „Noc múzeí“ múzeum otvára širokej verejnosti svoje „skryté“ komnaty a odkrýva tajomstvá. Odkrývanie tajomstiev pomáha návštevníkom prostredníctvom takto získaných poznatkov a informácií lepšie pochopiť význam múzea pri ochrane súčasti kultúrneho a prírodného dedičstva, uchovávaných v múzeách.

Kto je Online

Práve tu je 30 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com