Recy - veci

tdolesikova

 

/Tlačová správa/ V Múzeu a Kultúrnom centre južného Zemplína v Trebišove, kultúrnom zariadení Košického samosprávneho kraja sa uskutoční tvorivá dielňa s názvom Recy – veci, v nedeľu 11. mája 2014 o 14.30 hodine v priestoroch Dvorany. Autorkou oddychového a kreatívneho popoludnia bude Janka Olesíková. Tvorivá žienka rada pracuje so všetkým, čo doma nájde. Inšpirácie čerpá na internete, ale možnosti sa nachádza aj v knižnici, či listovaním rôznych časopisov. Materiál, z ktorého tvorí zaujímavé dielka, býva často už zrecyklovaný. Veľakrát ho nachádza vo vlastnom byte. Až potom siaha po sortimente v obchodoch.

Vytváraniu zaujímavých výrobkov sa začala venovať z radosti, ktorú jej táto voľnočasová aktivita poskytuje. Omnoho viac sa teší z vlastnoručne stvorených drobností ako zo zakúpených doplnkov. Autorka tvorivej dielne vyrába tričká, rifle, plechovky, ale aj ozdôbky na tričká: brošničky náhrdelníky, košíčky, taštičky, koberčeky, čiapočky, papuče pre hostí. Šikovné ruky Janky Olesíkovej vyrobia z riflovej látky kabelky, puzdra, obaly na zápisníky, na knihy, či diáre.
Tento raz svoju prácu predvedie pred očami návštevníkov trebišovského kaštieľa, ktorých možno motivuje k podobnej činnosti. Ukáže rôzne postupy na výrobu pekných doplnkov.

Kto je Online

Práve tu je 11 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com