Víno a kraslice

  • Kde: Výstavný priestor GALÉRIA, EMELET a DVORANA v priestoroch trebišovského kaštieľa
  • Kedy: 13.4.2014  od 14:30 hod.     

 


vinokraslice2014

(Tlačová správa) Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravuje na Kvetnú nedeľu už tradičné veľkonočné podujatie VÍNO A KRASLICE. Trebišovským kaštieľom sa bude niesť sviatočná atmosféra 13. apríla 2014. Spoločensko- kultúrne podujatie sa uskutoční s podporou hlavných partnerov, ktorými sú mesto Trebišov, Združenie Tokajská vínna cesta a Cirkevná stredná odborná škola sv. Jozafáta v Trebišove začne o 14.30 hodine. Počas nedeľňajšieho popoludnia budú návštevníci účastní slávnostného otvorenia Informačného centra. To pribudlo na prízemí kaštieľa vďaka projektu Tokaj je len jeden. Turisti ako aj hostia nášho múzea v ňom budú získavať rôzne informácie týkajúcich sa nášho zemplínskeho regiónu ako aj vinohradníckej oblasti Tokaja. Jednou z aktivít tohto ročníka bude exkluzívna prvá jazda na obnovenom a vynovenom historickom traktore s vlečkou z roku 1957, ktoré uchováva Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína vo svojej expozícií.

Inšpirovať sa mnohými tradičnými i modernejšími technikami zdobenia veľkonočných kraslíc bude možné na poschodí kaštieľa, kde sa zrealizuje už 7. ročník tvorivej dielne „Zdobíme kraslice“. Prezentovať svoju trpezlivú prácu budú i výrobcovia rozličných veľkonočných dekorácií.
Po úspešnej minuloročnej spolupráci s Cirkevnou strednou odbornou školou sv. Jozafáta sa rozhodol organizátor aj tento rok usporiadať Medzinárodnú súťaž vo veľkonočnom stolovaní. V nej sa súťažiaci pokúsia esteticky pripraviť a čo najkreatívnejšie nadekorovať veľkonočnú tabulu typickými sviatočnými jedlami, viažucimi sa na Veľkú Noc. Z nej potom návštevníci ochutnajú dobroty a každý prestretý stôl aj ohodnotia. Na výhercov čakajú zaujímavé ceny a diplomy. K tejto kulinárskej súťaží sa pridruží aj Medzinárodná súťaž v miešaní nápojov. Hostia v Andrássyho kaštieli degustujú viaceré druhy tokajských vín. Historickou budovou letného sídla Andrássyovcov budú znieť tóny folklórnych piesní, ktoré uchovávajú tradíciu krásnych jarných a najväčších kresťanských sviatkov. Zemplínske spevy ponúkne FSk Trebišovská  Orgonina.  
 
Srdečne Vás všetkých pozývame.

Vaše Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove

Kto je Online

Práve tu je 4 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com