Kreativita starých mám a otcov

pozvankakreativita

 

 

Srdečne Vás pozývame na  výstavu s názvom  ,,Kreativita starých mám a otcov“ , ktorá potrvá od  23. 1. 2014 do 9. 3. 2014 vo výstavných priestoroch DVORANA na prízemí trebišovského kaštieľa. 

 

 

pozvankakreativita

 
 
Okresná nezisková organizácia Jednoty dôchodcov na Slovensku v Trebišove realizuje v roku 2014 svoju prvú aktivitu v historickom priestore mesta - v trebišovskom kaštieli. Členovia organizácie budú vystavovať svoje diela a dielka ručných prác. Seniori tu predstavia veľmi zaujímavé exempláre výšiviek, pletených a háčkovaných prác, ktoré po desiatky rokov zhotovovali. Výstava bude slávnostne otvorená vo Dvorane, na prízemí Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína v Trebišove, kultúrneho zariadenia Košického samosprávneho kraja, vo štvrtok, 23. januára 2014 a potrvá do 9. marca 2014.

Jednota dôchodcov na Slovensku má už vyše 70 000 členov, no v okrese Trebišov nemala do vlaňajška žiadne zastúpenie. Až koncom januára 2013 niekoľko nadšencov založilo túto neziskovú organizáciu aj v našom okrese. Na území mesta vznikli hneď 3 základné organizácie a okrem nich ďalšie 3 a to v obciach Dvorianky, Vojčice a v Zemplínskej Novej Vsi (časť Zemplínsky Klečenov). Do konca minulého roka vznikla základná organizácia Jednoty dôchodcov v meste Trebišov, pričom spolu je v okrese už vyše 170 členov. Predsedníčkou okresnej rady je Magda Haburová.

Jadro organizácií tvoria veľmi aktívni seniori, ktorí organizujú a zapájajú sa do rôznych kultúrno-spoločenských a športových podujatí. V rámci kultúrno-spoločenských aktivít to boli návštevy divadla, rôznych predstavení a zástupcovia okresnej organizácie úspešne reprezentovali okres na celoslovenských športových hrách, odkiaľ si priniesli aj cenné trofeje.
 
 
Trebišovski pisanki
23. ročník súťažnej výstavy v zdobení veľkonočných kraslíc
 
 
(Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove – tlačová správa) Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva širokú verejnosť na vernisáž výstavy „Trebišovski pisanki“, ktorá sa uskutoční 9. marca 2012 o 16,00 hod. vo výstavných priestoroch DVORANA v trebišovskom kaštieli.
Ako každý rok, aj tento rok pripravuje múzeum pre svojich priaznivcov a návštevníkov, tradičnú výstavu kraslíc. Tento rok je to v poradí už 23. ročník tejto súťažnej výstavy a zúčastní sa na ho 57 maliarok a maliarov z okresov: Trebišov, Michalovce, Košice, Košice – okolie, Gelnica, Vranov nad Topľou, Humenné, Snina, Medzilaborce, Prešov, Bardejov, Stropkov, Poprad, Nitra, Senica, Banská Bystrica, Příbram (Česká republika). Z techník prevláda vyškrabovanie, reliéfne zdobenie voskom, odrôtovanie, vosková batika, zdobenie zlatými detailmi, prelamovanie, oblepovanie prámikmi, oblepovanie slamou, oblepovanie korálikmi, oblepovanie glitrami, zdobenie farbami, farbenie cibuľovými šupkami, oblepovanie bavlnkou, oblepovanie semienkami, obväzovanie rastlinami, oblepovanie textíliami, obháčkovanie, zdobenie tušom, kombinovaná technika, opaličkovanie, leptanie kyselinou, oblepovanie farebným papierom, zdobenie miniatúrami z modulitu, decoupage a patina. Táto tradičná výstava je už tradične spojená aj s predajom kraslíc a a výrobkov z pravého včelieho vosku.
Návštevníci sa budú môcť pokochať jedinečnou krásou týchto skvostov  do                29.apríla 2012.
 
Srdečne Vás všetkých pozývame
 
 
Vaše Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
 

Kto je Online

Práve tu je 5 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com