Prírodné krásy južného Zemplína

pozvankafoto

 Srdečne Vás pozývame na  výstavu  s názvom Prírodné krásy južného Zemplína" ktorá potrvá od  19. 10.  2013 do 24. 11. 2013 vo výstavných priestoroch AMBIT na poschodí trebišovského kaštieľa. 

Vernisáž: 12.9.2013 o 17:00 hod.              Vstupné na výstavu: podľa platného cenníka

 

 

pozvankafoto

 

/Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove- tlačová správa/

Prírodné krásy južného Zemplína
V Múzeu a Kultúrnom centre južného Zemplína v Trebišove, kultúrnom zariadení Košického samosprávneho kraja bude nadchádzajúce obdobie venovaná pozornosť Prírodným krásam južného Zemplína. Tak znie názov výstavy, ktorá bude krášliť výstavný priestor AMBIT. Vernisáž tejto fotovýstavy sa zrealizuje 19. októbra 2013 o 17:00hodine v priestoroch trebišovského kaštieľa.

Vytvorenie výstavy tohto typu vzišlo z podnetu uskutočniť fotosúťaž, ktorej cieľom bolo zviditeľniť prírodné krásy Východoslovenskej nížiny v okresoch Trebišov a Michalovce. Zintenzívniť záujem ako aj zviditeľniť životné prostredie Chránenej krajinnej oblasti Latorica a ďalších maloplošných chránených území v južnej časti Zemplína. Práve tu je kladený jej zámer. Ten úzko súvisí s bližším spoznaním a prezentovaním nášho územia okoliu.

Fotosúťaž organizoval Okresný úrad životného prostredia v Trebišove- odbor starostlivosti o ŽP v spolupráci s fotografom Romanom Hancom, správcom facebookovej stránky Trebišov Pozrifotky.sk. Súťaž prebiehala v období od 20.5.2013 do 30.9.2013. Zapojiť sa do nej mohla široká verejnosť.
Každej zo zaslaných a uverejnených fotiek na fanpage Trebišov Pozrifotky.sk mohli dať návštevníci stránky LIKE a vybrať tak najkrajšiu fotku. Vyhrala tá, ktorej „fejsbukári“ dali najväčší počet liekov, teda hlasov, do dňa ukončenia súťaže. Výherca však nebude len jeden. Podľa počtu hlasov, ktorý fotografie získajú, vzíde výherca aj 2. a 3. miesta.
Okrem hlasovania verejnosti na internete bude hodnotiť a vyberať troch výhercov, z autorov fotografických záberov, aj porota. Verejné vyhodnotenie celej fotosúťaže a odovzdanie výhier sa bude konať práve v deň vernisáže výstavy fotografií, ktoré boli do súťaže zapojené. Na oboch výhercov, umiestnených na 1. mieste, čaká digitálny fotoaparát v hodnote 300€. Druhé a tretie miesto vybrané porotou ako aj hlasujúcimi ľuďmi na sociálnej sieti bude ocenené knižnými publikáciami. Záštitu nad súťažou prevzali a ceny venovali minister životného prostredia Ing. Peter Žiga a poslanec Národnej rady SR Ing. Róbert Puci.
Výstava potrvá do 24. novembra 2013.

 

Kto je Online

Práve tu je 3 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com