Po Gotickej ceste

pozvankagotika

Srdečne Vás pozývame na  výstavu  "Po Gotickej ceste“  , ktorá potrvá od  18. 6.  2013 do 2. 9. 2013 vo výstavných priestoroch AMBIT na poschodí trebišovského kaštieľa. 

 

 

pozvankagotika

 
 

 

/Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove- tlačová správa/
 
 
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove a Východoslovenské múzeum v Košiciach, kultúrne zariadenia Košického samosprávneho kraja pripravili fotografickú výstavu s názvom Po Gotickej ceste, ktorú si budú môcť návštevníci pozrieť od 18.júna 2013 do 2.septembra 2013, na poschodí trebišovského kaštieľa. 
  Putovná výstava je výstupom projektu „Gotické pamiatky na starých sklenených negatívoch, digitalizácia a putovná výstava“ v rámci programu „Terra Incognita – Krajina nespoznaná“ ako súčasť projektu „Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013“. Výstava ponúka návštevníkom 50 reprodukcií fotografií formátu A3 vyhotovených digitalizáciou zo vzácnych starých sklenených negatívov z obdobia rokov 1890 - 1950. Fotografie zachytávajú významné kultúrno-historické pamiatky ležiace na Gotickej ceste v Košickom kraji od obdobia gotiky až po koniec 19. storočia. Ide predovšetkým o kostoly, kaplnky, hrady, panoramatické pohľady miest a ich historických centier. Vzácne zábery, v niektorých prípadoch aj staršie než 100 rokov nám ponúkajú neobyčajnú možnosť nazrieť do minulosti a vidieť tak jedinečný okamih zachytený na fotografii.       
 
  
 
 



Trebišovski pisanki
23. ročník súťažnej výstavy v zdobení veľkonočných kraslíc
 
 
(Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove – tlačová správa) Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva širokú verejnosť na vernisáž výstavy „Trebišovski pisanki“, ktorá sa uskutoční 9. marca 2012 o 16,00 hod. vo výstavných priestoroch DVORANA v trebišovskom kaštieli.
Ako každý rok, aj tento rok pripravuje múzeum pre svojich priaznivcov a návštevníkov, tradičnú výstavu kraslíc. Tento rok je to v poradí už 23. ročník tejto súťažnej výstavy a zúčastní sa na ho 57 maliarok a maliarov z okresov: Trebišov, Michalovce, Košice, Košice – okolie, Gelnica, Vranov nad Topľou, Humenné, Snina, Medzilaborce, Prešov, Bardejov, Stropkov, Poprad, Nitra, Senica, Banská Bystrica, Příbram (Česká republika). Z techník prevláda vyškrabovanie, reliéfne zdobenie voskom, odrôtovanie, vosková batika, zdobenie zlatými detailmi, prelamovanie, oblepovanie prámikmi, oblepovanie slamou, oblepovanie korálikmi, oblepovanie glitrami, zdobenie farbami, farbenie cibuľovými šupkami, oblepovanie bavlnkou, oblepovanie semienkami, obväzovanie rastlinami, oblepovanie textíliami, obháčkovanie, zdobenie tušom, kombinovaná technika, opaličkovanie, leptanie kyselinou, oblepovanie farebným papierom, zdobenie miniatúrami z modulitu, decoupage a patina. Táto tradičná výstava je už tradične spojená aj s predajom kraslíc a a výrobkov z pravého včelieho vosku.
Návštevníci sa budú môcť pokochať jedinečnou krásou týchto skvostov  do                29.apríla 2012.
 
Srdečne Vás všetkých pozývame
 
 
Vaše Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
 

Kto je Online

Práve tu je 3 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com