Noc múzeí - Okná múzea dokorán

pozvankanoc_web2013

Srdečne Vás pozývame na podujatie "Noc múzeí - Okná múzea dokorán", ktoré sa uskutoční 17. mája 2013  od 19:00  hod.  v  trebišovskom kaštieli. 

 

 

pozvankanoc1

 
„Noc múzeí a galérií“
 
(Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove – tlačová správa)
 
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a Združenie Tokajská vínna cesta srdečne pozývajú všetkých priateľov, známych, malých i veľkých na 3. ročník podujatia s názvom „Noc v múzeu pod rúškom tajomstva“, ktoré sa uskutoční 17. mája 2013 v čase od 19:00h – 00:00h v trebišovskom kaštieli. 
Nemáte strach z tmy, historických miest, ktoré dýchajú prastarou kultúrou? Radi sa bojíte strašidiel, mátoh a rôznych príšer? Tak si nenechajte ujsť netradičné ľakajúce zážitky priamo z tých najtemnejších priestorov kaštieľa. Všetky tieto záhadné bytosti a ich hrozivé osudy na Vás čakajú piatkovú noc v našom múzeu. Tento rok sme pre Vás pripravili mátoženie obzvlášť záhadné, desivé, zaujímavé... Odhalíme neprístupné miesta múzea a jeho tajné zákutia aj s príbehmi, ktoré v sebe skrývajú. Vo vinotéke u Andrássyho prežijete tajomný príbeh lásky. Vyvrcholením celého strašidelného podujatia budú mátožiace divadelno-improvizačné scénky ochotníkov z OZ Priatelia múzy z Michaloviec. Dospelí budú môcť degustovať tokajské vína a deti čaká skvelý zážitok vo vínnej pivnici múzea. Naši malí návštevníci sa vymaľovaním tváre premenia na zvieratká, rozprávkové postavičky, kvetinky, ale aj na príšerky a počas noci hrôzy budú strašiť aj ony. Chystáme aj výnimočné pozorovanie andrássyovskej oblohy, pred kaštieľom budú stánky s občerstvením, kde bude možné si zakúpiť niečo chutné pod zub. Spríjemniť tajuplnú atmosféru strašidelnej noci diskotékou nám príde aj DJ Rasťo Jílek. 
Májová noc plná hrôz ako jediná v roku umožňuje návštevníkom múzea strašidelnú nočnú prehliadku celého Andrássyho kaštieľa.  
V túto desivú noc naše múzeum otvorí verejnosti svoje skryté komnaty a odkryje tajomstvá, inokedy schovávané pred zrakmi verejnosti. Takto môžete i vy, naši priaznivci a návštevníci preniknúť do tajov „múzejnej kuchyne“.  
Podujatie „Noc v múzeu pod rúškom tajomstva“ sa organizuje v rámci celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií realizovaného pod patronátom Rady Európy s cieľom v čo najväčšej miere prezentovať kultúrne dedičstvo, význam jeho záchrany a ochrany pri kultúrnej výmene, šírení informácií o kultúrnej rozmanitosti jednotlivých krajín i regiónov Európy.   
O tom, že v našom múzeu nie sú len nehybné exponáty, ale „že to tam žije“ Vás jednoznačne presvedčíme 17. mája 2013.   Tešíme sa na Vás! 
 
Naše Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove usporadúva podujatie Noc múzeí 17. mája, teda deň pred oficiálnym celoeurópskym rozhodnutím o ustanovení 18.5. za „Noc múzeí a galérií“ lebo chceme, aby naši návštevníci mali možnosť navštíviť a vidieť aj iné múzeá, či kultúrne inštitúcie počas avizovaného podujatia.  
 
  
 
Vaše Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
 
 
 
Kontakt:  Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
         M. R. Štefánika 257/65
         075 01 Trebišov
Tel. :         056/6722234
e-mail:         Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
         Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
web:         www.muzeumtv.sk
 
 
 
 
 
 
Trebišovski pisanki
23. ročník súťažnej výstavy v zdobení veľkonočných kraslíc
 
 
(Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove – tlačová správa) Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva širokú verejnosť na vernisáž výstavy „Trebišovski pisanki“, ktorá sa uskutoční 9. marca 2012 o 16,00 hod. vo výstavných priestoroch DVORANA v trebišovskom kaštieli.
Ako každý rok, aj tento rok pripravuje múzeum pre svojich priaznivcov a návštevníkov, tradičnú výstavu kraslíc. Tento rok je to v poradí už 23. ročník tejto súťažnej výstavy a zúčastní sa na ho 57 maliarok a maliarov z okresov: Trebišov, Michalovce, Košice, Košice – okolie, Gelnica, Vranov nad Topľou, Humenné, Snina, Medzilaborce, Prešov, Bardejov, Stropkov, Poprad, Nitra, Senica, Banská Bystrica, Příbram (Česká republika). Z techník prevláda vyškrabovanie, reliéfne zdobenie voskom, odrôtovanie, vosková batika, zdobenie zlatými detailmi, prelamovanie, oblepovanie prámikmi, oblepovanie slamou, oblepovanie korálikmi, oblepovanie glitrami, zdobenie farbami, farbenie cibuľovými šupkami, oblepovanie bavlnkou, oblepovanie semienkami, obväzovanie rastlinami, oblepovanie textíliami, obháčkovanie, zdobenie tušom, kombinovaná technika, opaličkovanie, leptanie kyselinou, oblepovanie farebným papierom, zdobenie miniatúrami z modulitu, decoupage a patina. Táto tradičná výstava je už tradične spojená aj s predajom kraslíc a a výrobkov z pravého včelieho vosku.
Návštevníci sa budú môcť pokochať jedinečnou krásou týchto skvostov  do                29.apríla 2012.
 
Srdečne Vás všetkých pozývame
 
 
Vaše Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
 

Kto je Online

Práve tu je 3 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com