Kolektívna výstava členov TUK

pozvankatuk2

Srdečne Vás pozývame na  kolektívnu  výstavu členov Trebišovského umeleckého klubu , ktorá potrvá od  15. 1.  2013 do 15. 2. 2013 vo výstavných priestoroch GALÉRIA na poschodí trebišovského kaštieľa.

Vernisáž: 15.1.2013 o 17:00 hod.

 

 

pozvankatuk2

 

(Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove – tlačová správa) Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva milovníkov umenia na vernisáž kolektívnej výstavy členov Trebišovského umeleckého klubu, ktorá sa uskutoční 15. januára 2013 o 17:00 hod. vo výstavných priestoroch GALÉRIA na poschodí trebišovského kaštieľa.
Trebišovský umelecký klub založil 21.6.2002 Ľudovít Visokay pri okresných novinách Slovo Zemplína pod názvom Umelecký klub Slovo Zemplína, aby plnil úlohu poetickej tvorby pod názvom Literárny Trebišov. Po tejto aktivite záujem verejnosti značne stúpol a činnosť klubu bola rozšírená o sekcie výtvarného umenia, publicistiky a dokumentaristiky a hovoreného slova. Za obdobie existencie  klubu možno konštatovať, že túžby a sny jednotlivých členov sa napĺňajú. Členovia klubu sa svojou tvorbou pravidelne prezentujú aj na medzinárodných výstavách.
Veríme, že touto výstavou nadchneme všetkých milovníkov výtvarného umenia a predstavíme tvorbu našich rodákov aj tým, ktorí ju ešte nepoznajú. Výstava potrvá do 15. 2. 2013. Srdečne Vás všetkých pozývame.


Vaše
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove






Trebišovski pisanki
23. ročník súťažnej výstavy v zdobení veľkonočných kraslíc
 
 
(Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove – tlačová správa) Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva širokú verejnosť na vernisáž výstavy „Trebišovski pisanki“, ktorá sa uskutoční 9. marca 2012 o 16,00 hod. vo výstavných priestoroch DVORANA v trebišovskom kaštieli.
Ako každý rok, aj tento rok pripravuje múzeum pre svojich priaznivcov a návštevníkov, tradičnú výstavu kraslíc. Tento rok je to v poradí už 23. ročník tejto súťažnej výstavy a zúčastní sa na ho 57 maliarok a maliarov z okresov: Trebišov, Michalovce, Košice, Košice – okolie, Gelnica, Vranov nad Topľou, Humenné, Snina, Medzilaborce, Prešov, Bardejov, Stropkov, Poprad, Nitra, Senica, Banská Bystrica, Příbram (Česká republika). Z techník prevláda vyškrabovanie, reliéfne zdobenie voskom, odrôtovanie, vosková batika, zdobenie zlatými detailmi, prelamovanie, oblepovanie prámikmi, oblepovanie slamou, oblepovanie korálikmi, oblepovanie glitrami, zdobenie farbami, farbenie cibuľovými šupkami, oblepovanie bavlnkou, oblepovanie semienkami, obväzovanie rastlinami, oblepovanie textíliami, obháčkovanie, zdobenie tušom, kombinovaná technika, opaličkovanie, leptanie kyselinou, oblepovanie farebným papierom, zdobenie miniatúrami z modulitu, decoupage a patina. Táto tradičná výstava je už tradične spojená aj s predajom kraslíc a a výrobkov z pravého včelieho vosku.
Návštevníci sa budú môcť pokochať jedinečnou krásou týchto skvostov  do                29.apríla 2012.
 
Srdečne Vás všetkých pozývame
 
 
Vaše Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
 

Kto je Online

Práve tu je 7 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com