Vytlačiť

Propozície Výtvarná paleta 2013

Kultúrne centrum Medzibodrožia a Použia Kráľovský Chlmec

Kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja
Propozície
regionálnej súťaže a výstavy neprofesionálnej výtvarnej tvorby

Výtvarná paleta 2013



Organizátori:       
Kultúrne centrum Medzibodrožia a Použia Kráľovský Chlmec
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína Trebišov 


Termíny:

Uzávierka do: 22. 3. 2013, Trebišov a Kráľovský Chlmec
Výstava : Galéria múzea J. Mailátha, Kráľovský Chlmec
Vernisáž : 3.4.2013 o 15.00 hod. v galérií múzea Jozefa Mailátha

Súťažné kategórie:

Kategória A:           
autori vo veku od 15 do 25 rokov bez výtvarného vzdelania (nie sú študentmi ani absolventmi stredných a vysokých škôl s výtvarným alebo výtvarno-pedagogickým zameraním)

Kategória B:           
autori vo veku od 15 do 25 rokov s výtvarným vzdelaním (sú študenti a absolventi stredných a vysokých škôl s výtvarným alebo výtvarno-pedagogickým zameraním s výnimkou absolventov VŠMU, Akadémie umenia ekvivalentov týchto škôl v zahraničí/

Kategória A1: 
       
autori vo veku nad 25 rokov bez výtvarného vzdelania (nie sú študentmi ani absolventmi stredných a vysokých škôl s výtvarným alebo výtvarno – pedagogickým zameraním)

Kategória B1 :        
autori vo veku nad 25 rokov s výtvarným vzdelaním ( sú študenti a absolventi stredných a vysokých škôl s výtvarným alebo výtvarno-pedagogickým zameraním s výnimkou absolventov VŠMU, Akadémie umenia ekvivalentov týchto škôl v zahraničí/

Kategória C :
         
insitná tvorba (bez ohľadu na vek)

Kategória D :          
počítačová grafika – voľná tvorba

Podmienky účasti :

  • regionálna tvorivá súťaž sa vypisuje vo všetkých voľných výtvarných žánroch : kresba, grafika, maľba, plastika, úžitková tvorba i v prácach intermediálneho charakteru /fotografický záznam akčného umenia, land-artu a pod., kvalitný, väčšieho formátu. Do súťaže nebudú prijaté práce z oblasti ľudového remesla, priemyselného designu, diplomové a ročníkové práce študentov škôl s výtvarným zameraním, škice a štúdie.
  • do súťaže sa môžu prihlásiť neprofesionálni výtvarníci okresu Trebišov ktorí v roku 2011 dosiahnu vek 15 rokov. Súťaž nie je určená profesionálnym umelcom (absolventom VŠVU, AVU a členom profesionálnych výtvarných združení.
  • do súťaže budú prijaté len výtvarné práce realizované v rokoch 2012 a 2013.
  • o výbere výtvarných prác, ktoré postúpia do krajského a celoštátneho kola rozhodne organizátor regionálnej a krajskej súťaže na základe odporúčania odbornej poroty.
  • odporúčaný počet prác pre účasť v súťaži je maximálne 3 od jedného autora.
  • všetky výtvarné práce musia byť ad justované (pas parta, rám, prípadne iný spôsob), na zadnej strane označené (pri plastike na spodnej) podľa priloženého návrhu.
  • každý autor vyplní prihlášku do súťaže (je súčasťou propozícii) 
  • práce autorov, ktorí nedodržia podmienky propozícií budú zo súťaže vyradené.

Organizácia súťaže :
Autori doručia svoje práce spolu s prihláškou do Kultúrneho centra Medzibodrožia a Použia v Kráľovskom Chlmci a Múzea a Kultúrneho centra Južného Zemplína Trebišove podľa územnej pôsobnosti najneskôr do 20.3.2013. Odborná porota menovaná organizátorom súťaže vyhodnotí práce najneskôr do 3.4.2009 zároveň doporučí práce na krajskú súťaž „Košická paleta 2013“.

Vernisáž výstavy :
Okresná výstava Výtvarná paleta 2013 sa uskutoční od 3.4.2013 do 31.5.2013 v galérii múzea Jozefa Mailátha v Kráľovskom Chlmci.

Vyhlasovateľ súťaže si vyhradzuje právo publikovania reprodukcií výtvarných diel  pri propagácii a dokumentácii podujatia a neprofesionálnej výtvarnej tvorby ako takej bez nároku autorov na honorár (aj v elektronickej podobe na internetovej stránke Kultúrneho centra Medzibodrožia a Použia Kráľovský Chlmec a Regionálneho osvetového strediska Trebišov). Toto ustanovenie sa týka aj použitia reprodukcií na tlačoviny okresnej výstave (pozvánku, katalóg, diplomy, čestné uznania). Každé iné použitie reprodukcie výtvarného diela bude konzultované s autorom.



Kontaktná adresa :
Mgr. E.Vítková
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína
SNP 1049/76,6725620
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.


Príloha:
pdf propozicie-vytvarna-paleta-2013 85.76 Kb

Kto je Online

Práve tu je 4 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com