Brožúra Kaštieľ a múzeum v Trebišove už v predaji

kastielmuezum

Kaštieľ a múzeum v Trebišove

Naše Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína vydalo dlho očakávanú brožovanú publikáciu. S príznačným názvom „Kaštieľ a múzeum v Trebišove" podáva jasne a cielene tie najpodstatnejšie informácie o historickej budove. Autor propagačného diela, pracovník múzea PhDr. Ján Chovanec, PhD., v nej popisuje starobylý Trebišov s jeho najvýraznejšími architektonickými prvkami, či cirkevnými stavbami. Významná pozornosť je venovaná hradu Parič, kaštieľu Andrássyovcov ako i jednotlivým členom šľachtického rodu Andrássyovcov. Čitateľom brožúry autor približuje rodinné väzby tejto šľachty a jej spätosť s naším mestom. Nevynímajúc prostredie grófskeho parku s jeho dominantou- Mauzóleom grófa Andrássyho.

Dozvedieť sa z našej „novopečenej" tlačoviny môžete o všetkých stálych expozíciách múzea, výstavných celkoch, hospodárskych budovách nášho areálu a piatich fondoch, v ktorých sú umiestnené hodnotné zbierky. Včlenené fotografie umocňujú výpovednú hodnotu a presnosť textových častí publikácie. Na vnútorných stranách obálky pozorný čitateľ nájde ilustrácie máp Trebišova z vojenského mapovania Uhorska v 18. a 19. storočí.

Veríme, že táto publikácia bude prínosom pre všetkých, ktorí si ctia svoje historické hodnoty, regionálne tradície a ľudovú kultúru našich predkov. Dostanete odpovede na otázky, ktoré ste ešte donedávna mali o svetodejinnej kultúrnej pamiatke mesta.

Publikáciu je možné zakúpiť v priestoroch turistického informačného centra na prízemí kaštieľa v sume 2,50 eur.

Kontakt:
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel. : 056/6722234
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript., Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Web: www.muzeumtv.sk

Kto je Online

Práve tu je 5 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com