Kaštieľske listy

listyk

Kaštieľske listy prichádzajú priamo od nás k vám, aby informovali o dianí v našom múzeu a o ľuďoch, ktorí v ňom tvoria zaujímavú ponuku kultúrnych služieb.

Vedeli ste, že naše múzeum má polstoročnicu za sebou? Nielen pre túto skutočnosť vám v prvom výtlačku prezradíme niečo o jednotlivých budovách múzea, obsažne predstavíme stále expozície aj priestory, ktoré sú určené na cyklické výstavy. Novinka oboznamujú o našich tradičných, ale aj nových interaktívnych a zážitkových podujatiach, ktoré pre vás s radosťou postupne realizujeme. Stále viac dávame na známosť našim návštevníkom širokospektrálne aktivity, od organizovania vernisáži, cez koncerty, zaujímavé podujatia, netradičné prehliadky regionálnou kultúrou, jazdu na historickom traktore s vlečkou, až po tradičnú zemplínsku zabíjačku. Kaštieľske noviny ich čitateľom približujú spleť rodinných väzieb šľachtičného rodu, žijúce v kaštieli.

Trebišovské múzeum disponuje 5 fondami, v ktorých sa uchovávajú a zveľaďujú umelecké zbierky s veľkou historickou hodnotou. Obsahom týchto fondov je početné množstvo predmetov, či tematicky zatriedených exponátov, ktorými sa pýši historický skvost nášho mesta. Aj o nich sa dočítate v muzeálnej tlačenej prvotine. Zachytené sú v nej taktiež rozličné vzácnosti, či archeologické poklady, nájdené na rôznych častiach Zemplína.

Kaštieľske listy svojim čitateľom pripomenú aj jubilejný 25. ročník súťažnej výstavy v zdobení veľkonočných kraslíc Trebišovski pisanki a predstavia symboliku ako aj magickú funkciu tradičných zvykov. Oveľa viac sa  dočítate v našich novinách, ktoré sa určite oplatí mať.

 

Kontakt:
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel. : 056/6722234
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript., Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Web: www.muzeumtv.sk

Kto je Online

Práve tu je 8 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com