Slávnosti svetiel 2014

Slávnosti svetiel 2014

 
 
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja Vás, pozýva na Slávnosti Svetiel. Naše trebišovské múzeum zaplní strašidelná atmosféra, ktorá zláka všetkých Trebišovčanov i hostí nášho mesta v piatok, 7. novembra 2014 o 18:00 hod. do 23:00hod.

Kelti kedysi verili, že dni, ktoré my teraz oslavujeme ako Sviatok všetkých svätých, majú magickú moc.
Sympatizanti tohto novembrového sviatku sa s obľubou prezliekajú za strašidlá, či smrtky. Ťažko stretnete v meste takúto bytosť, avšak Vás, našich návštevníkov, čakajú bytosti zo záhrobia trebišovskom kaštieli. Všetci, ktorí sa radi oddávajú mystickým chvíľam nemáte prečo váhať a príďte si doslova užiť strach, mátoživú a tento rok aj rozprávkovú atmosféru.

Pripravené máme zaujímavé príbehy viažuce sa k tohtoročnému podujatiu. Počas Slávnosti svetiel ožijú v kaštieli záhadné bytosti v podaní šikovnej a kreatívnej mládeže z Trebišova. Neopakovateľné príbehy, zážitky a rozprávkovo- strašidelný pocit čakajú piatkových návštevníkov trebišovského múzea.
Okrem tajomnej atmosféry budú môcť Trebišovčania pozorovať hviezdnu oblohu s našimi hvezdármi z Kultúrneho centra južného Zemplína a nachádzať na nej vesmírne záhady, ktoré sa v túto mystickú noc udejú.
Aj tento rok si zadovážte kostýmčeky duchov a zaujímavé masky. Vyrábajte a chystajte masky- strašidelné, tekvicové, podoby kostier, upírov, fantómov... a mnohé iné. Možno ani neviete, no kedysi takéto kostýmy slúžili na zaháňanie zlých duchov. Všetky inkognito účastníkov, ktorých uvidíme, aj odmeníme!

Rozprávkové ukážky príbehov prepojené s tradíciou a poznaním starého slovanského sviatku zažijete len u nás s úprimnou radosťou a možno i strachom v očiach najmenších.
Nezabudnite, prvý novembrový piatok Vám rozprávkovo- strašidelné osudy dušičiek odhalia tajné zákutia múzea v Trebišove.
Tešíme sa na Vás.
 
 
Kontakt:
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel. : 056/6722234
e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript., Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

Kto je Online

Práve tu je 9 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com