Tradičná zemplínska zabíjačka 2014

zabijackanastranku

 

/Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove- tlačová správa/

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, zorganizuje v areáli trebišovského kaštieľa Tradičnú zemplínsku zabíjačku. Predsilvestrovské podujatie sa uskutoční 30. decembra 2014 so začiatkom o 10.00 hodine.

Múzeum sa snaží každoročne touto akciou poukázať na interaktívnu prezentáciu početných replík historických zbierkových exponátov, ktoré sú súčasťou muzeálnej expozície a priblížiť nimi, najmä mladšej generácií, zvyklostí nášho regiónu. Návštevníci si budú môcť pozrieť celý priebeh zabíjačky, ktorý predvedú šikovní múzejníci.

Samozrejmosťou tohtoročného podujatia budú domáce zabíjačkové špeciality, akými sú čerstvá domáca klobáska, jaternička, zabíjačková kapusta. Priateľské stretnutia, bravčové dobroty, zábavu spojenú s dávnymi zvykmi a omnoho viac získajú všetci účastníci decembrového podujatia. Najmladších priateľov múzea čakajú súťaže, detské hry, vďaka ktorým zažijú veľa radosti a príjemnej koncoročnej nálady. Pripomenieme si aj, návštevníkmi očakávané, rozpoznávanie významu nárečových slov, ktoré sa každoročne teší veľkej obľube.

Pred vstupom na bránu do tokajskej vínnej cesty návštevníci istotne nepohrdnú dobrým tokajským alebo vareným vínkom. Program zakáľačky bude obohatený o hudobné vystúpenie FSk Trebišovská Orgonina. Atmosféru celého zabíjačkového dňa oživí mixovaná hudba DJ Rasťa Jíleka.

Aj v tomto roku si môžu deti priniesť zaujímavú zabíjačkovú škrabošku. Či už vlastnoručne vyrobenú, alebo zakúpenú. Všetky masky -„prasiatka" sa nám predstavia o 14.00 hodine. Odmeňovať ich budeme sladkou pozornosťou.

 

Kontakt: 

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel. :  056/6722234
e-mail:  Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript., Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

Kto je Online

Práve tu je 14 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com