Vytlačiť

Fotogaléria - Vianočné pastorále M.Ozorovce 2014

Najkrajší sviatok roka –Vianoce.

Každý rok majú svoje čaro, opäť sa na ne tešíme, opäť sa stávame láskavejšími, vďačnejšími a milšími.

Vianoce boli a sú poznačené mnohými poverami a zvykmi. Ich pravý zmysel naši predkovia videli v zachovávaní zvykov, povier, piesní a vinšov.

14. decembra 2014 sa v Kultúrnom dome v Malých Ozorovciach uskutočnilo podujatie , Vianočné pastorále, ktoré nám priblížilo tradície našich predkov. Organizátormi podujatia boli Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove , kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a obec Malé Ozorovce.

Prípravu štedrovečerného stola , večere, chodenie betlehemcov a vinšovačov sme videli v podaní folklórnych kolektívov z okresu. Predstavili sa folklórne skupiny, Žipovčan z Nižného Žipova, Klečenovčanka zo Zemplínskeho Klečenova, Tepličan zo Zemplínskej Teplice, Doľinka z Veľkých Ozoroviec a betlehemci z folklórnej skupiny Dubiny z Dargova.

Atmosféru blížiacich sa sviatkov umocnila aj prezentácia výroby vianočných medovníkov Evy Sojčákovej z Trebišova. Ako pripraviť vianočné darčeky servítkovou technikou a qullingom predviedla Janka Fehérová z Trebišova. Svojimi dielami / drevorezbami a maľbami / sa predstavil domáci autor David Bejda.

Kto je Online

Práve tu je 5 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com