koncert Univerzity filipínsko-manilského chorálu

  • Kde: Výstavný priestor GALÉRIA na poschodí trebišovského kaštieľa
  • Kedy: 27.5.2013  o 19:30 hod.


filipiny_2013-11

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja usporiadalo pre širokú verejnosť 27. mája 2013 o 19:30 hodine koncert Univerzity filipínsko-manilského chorálu. Veľkolepý duchovný zážitok v podobe unikátneho koncertu filipínsko-manilského chorálu zažili všetci, ktorí si ho nenechali ujsť. V historických priestoroch galérie kaštieľa odzneli piesne z ich širokého repertoáru.

Po prvýkrát od svojho založenia sa chorál z Filipín prezentoval v Európe. A to práve na Slovensku, v našom Múzeu a Kultúrnom centre južného Zemplína v Trebišove, do ktorého pritiahol desiatky umelecky oduševnených Trebišovčanov. 
Spevácke zoskupenie zúčastneným návštevníkom prinieslo neopakovateľné umelecké vystúpenie. Juhovýchodní Ázijčania, členovia chorálu vniesli do Andrássyho kaštieľa nádych ostrovnej kultúry, v ktorej prevláda, podobne ako u nás, kresťanská konfesia. Filipíny sú totiž jedna z dvoch prevažne rímskokatolíckych krajín v Ázii. Tou druhou je Východný Timor. Na Filipínach predstavuje kultúru zmes domorodej kultúry s cudzími prvkami, akými sú vplyvy moslimského, španielskeho a novodobého amerického charakteru. V priestoroch trebišovského múzea zazneli piesne v ich rodnej tagalčine, ako i chválospevy prespievané v anglickom jazyku. 
Tridsaťčlenný filipínsko-manilský zbor je tvorený medikmi, ktorí svojou chuťou, nadšením, vnútorným zanietením a hudobným talentom prezentujú hodnotnú časť miestnych tradícií a náboženských zvykov. Návštevníci odchádzali naplnení skvostným speváckym obohatením a hodnotným kultúrnym zážitkom.  
      
 
 
 

 

Kto je Online

Práve tu je 2 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com