Tokajské trojkráľové tajomstvá v andrášiho kaštieli

  • Kde: vínna pivnica v trebišovskom kaštieli
  • Kedy: 11.1.2013 o 17:00 hod.

pivnica2_2013-58

 

Múzeum a Kultúrne centrum Južného Zemplína v Trebišove – tlačová správa/ rep.
Múzeum a Kultúrne centrum Južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie KSK,  zrealizovalo 11. 1. 2013 o 17.00 hod. podujatie s názvom „Tokajské trojkráľové tajomstvá v trebišovskom kaštieli“ . Všetci pozvaní hostia sa zišli v priestoroch DVORANY, na prízemí kaštieľa; kde sa slávnostne otvorila akcia príhovorom a prípitkom. Počas celého neskorého popoludnia sa odhaľovali postupne tajomstvá kaštieľa.
 
Prvým z nich bola oslava 1. výročia Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína v Trebišove, ktoré vzniklo vlani, zlúčením Vlastivedného múzea a Regionálneho osvetového strediska v Trebišove, teda dvoch plnohodnotných inštitúcií s tradíciou a históriou.
Druhé tajomstvo spočívalo v pasovaní rytiera do Rádu tokajského strapca. Rád tokajského strapca je čestný rád, zriadený pri MaKCJZ a pri Združení Tokajská vínná cesta, do ktorého raz maximálne dvakrát ročne – pri významných príležitostiach, pasujeme osobnosti, ktoré sa podieľajú na rozvoji Tokaja a nášho múzea, alebo sa nejakým záslužným spôsobom pričinili o rozmach kultúry na Zemplíne. Pri tejto príležitosti bol pasovaným rytierom poslanec NR SR Róbert Puci.
Tretím odhaleným tajomstvom bolo slávnostné sprístupnenie vinotéky vo vínnej pivnici trebišovského kaštieľa a vitrín vinárov – veľkovýrobcov tokajského vína, členov Združenia Tokajská vínná cesta.  Vinotéka v trebišovskom kaštieli bude fungovať v režime objednávok, vopred zajednaných skupinových stretnutí.
 
Tokajských trojkráľových tajomstiev sa zúčastnili významné osobnosti spoločenského, politického i umeleckého života.
 
 
 
 
Múzeum a Kultúrne centrum Južného Zemplína v Trebišove – tlačová správa/ rep.Múzeum a Kultúrne centrum Južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie KSK,  zrealizovalo 11. 1. 2013 o 17.00 hod. podujatie s názvom „Tokajské trojkráľové tajomstvá v trebišovskom kaštieli“ . Všetci pozvaní hostia sa zišli v priestoroch DVORANY, na prízemí kaštieľa; kde sa slávnostne otvorila akcia príhovorom a prípitkom. Počas celého neskorého popoludnia sa odhaľovali postupne tajomstvá kaštieľa. 
Prvým z nich bola oslava 1. výročia Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína v Trebišove, ktoré vzniklo vlani, zlúčením Vlastivedného múzea a Regionálneho osvetového strediska v Trebišove, teda dvoch plnohodnotných inštitúcií s tradíciou a históriou. Druhé tajomstvo spočívalo v pasovaní rytiera do Rádu tokajského strapca. Rád tokajského strapca je čestný rád, zriadený pri MaKCJZ a pri Združení Tokajská vínná cesta, do ktorého raz maximálne dvakrát ročne – pri významných príležitostiach, pasujeme osobnosti, ktoré sa podieľajú na rozvoji Tokaja a nášho múzea, alebo sa nejakým záslužným spôsobom pričinili o rozmach kultúry na Zemplíne. Pri tejto príležitosti bol pasovaným rytierom poslanec NR SR Róbert Puci. Tretím odhaleným tajomstvom bolo slávnostné sprístupnenie vinotéky vo vínnej pivnici trebišovského kaštieľa a vitrín vinárov – veľkovýrobcov tokajského vína, členov Združenia Tokajská vínná cesta.  Vinotéka v trebišovskom kaštieli bude fungovať v režime objednávok, vopred zajednaných skupinových stretnutí.    
Tokajských trojkráľových tajomstiev sa zúčastnili významné osobnosti spoločenského, politického i umeleckého života.

 

 

 

 

 

 

 

Kto je Online

Práve tu je 18 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com