Fotogaléria - Víno a kraslice 2016

(MaKCjZ - Tlačová správa) Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravilo na Kvetnú nedeľu 20. marca 2016 v expozícii Ľudovej plastiky a drevorezby južného Zemplína už tradičné veľkonočné podujatie VÍNO A KRASLICE. Spoločensko - kultúrne podujatie sa uskutočnilo s podporou hlavných partnerov, ktorými boli mesto Trebišov, Združenie Tokajská vínna cesta a Cirkevná stredná odborná škola sv. Jozafáta v Trebišove. Jednou z aktivít tohto podujatia bola jazda na obnovenom a vynovenom historickom traktore s vlečkou z roku 1957, ktoré uchováva Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína vo svojej expozícií.

Návštevníci sa mohli inšpirovať mnohými tradičnými i modernejšími technikami zdobenia veľkonočných kraslíc v expozícii Ľudovej plastiky a drevorezby južného Zemplína, kde sa zrealizoval už 9. ročník tvorivej dielne „Zdobíme kraslice". Svoju trpezlivú prácu prezentovali i výrobcovia rozličných veľkonočných dekorácií.

Po úspešných minuloročných spoluprácach s Cirkevnou strednou odbornou školou sv. Jozafáta sa rozhodol organizátor aj tento rok prezentovať ukážky veľkonočného stolovania formou kreatívnej veľkonočnej tabule s typickými sviatočnými jedlami, viažucimi sa na Veľkú Noc. Z nej potom návštevníci mohli ochutnať rôzne dobroty . Okrem jedál bola v ponuke i degustácia viacerých druhov tokajských vín. Celým podujatím zneli tóny folklórnych piesní, ktoré uchovávajú tradíciu krásnych jarných a najväčších kresťanských sviatkov. Zemplínske spevy ponúkla folklórna skupina FURMAŇE

Kto je Online

Práve tu je 4 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com