Fotogaléria - Výstava STÍŠENIE


STÍŠENIE

Dňa 6. apríla 2017 bola sprístupnená výstava pod názvom STÍŠENIE, autoriek akademickej maliarky Kataríny Böhmovej – Trizuliakovej a Michaely Klimanovej – Trizuliakovej.

Akademická maliarka Katarína Böhmová – Trizuliaková študovala na Strednej priemyselnej škole sklárskej v Kamenickom Šenove v rokoch 1973-1977, odbor maľba na sklo. V rokoch 1978-1985 absolvovala Vysokú školu umeleckého priemyslu v Prahe v ateliéri odevného výtvarníctva u prof. Bauerovej. V súčasnosti sa venuje odevnej tvorbe a maľovaniu na hodváb, ktorý ponúka veľa možnosti použitia. Vystavené diela akademickej maliarky Kataríny Böhmovej – Trizuljakovej vypovedajú o vnútornom hľadaní a dialógu v tichu dní, uprostred intenzívneho diania v rodine a v živote.

Michaela Klimanová – Trizuliaková študovala Filozofiu a dejiny umenia na Universite Jana Evangelistu Purkyně v Brne. Do začiatku druhého tisícročia bola veľmi aktívnou výtvarníčkou v oblasti textilnej a odevnej tvorby a tiež s ručne spracovaným papierom. Mala veľké množstvo samostatných výstav v Prahe, Bratislave, Brne, v Bulharsku, USA, Rakúsku, Nemecku i Holandsku. Svoju tvorbu prezentovala aj na kolektívnych výstavách v Európe, Ázii aj Amerike. Navrhla a realizovala kostýmy pre Slovenské národné divadlo a České národné divadlo. Prístup autorky vychádza z jej dlhodobej skúsenosti práce s textilným materiálom a pleteninou, kde nekonečnou a trpezlivou prácou vznikajú ojedinelé odevné i textilné originály. V súčasnosti výtvarne pracuje menej. Venuje sa svojej veľkej rodine.

Túto jedinečnú výstavu diel maľovaných na hodvábe si môžete pozrieť v priestoroch kaštieľa do 15. mája 2017.

Kto je Online

Práve tu je 5 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Rýchly kontakt

Múzeum v Trebišove
M. R. Štefánika 257/65
075 01 Trebišov
Tel: +421 56 672 2234, 0905 212 621
Email: muzeumlektorky [@] gmail.com